Zonnepanelen systemen onderhoud, storing en reparatie

Werkt uw zonnepanelen systeem niet meer? Of zit er een storing in het systeem? Onze specialisten zorgen ervoor dat uw zonnepanelen in Friesland en omstreken weer naar behoren werken. Ook als het systeem niet door ons is geplaatst.

We voeren onderhoud uit, lossen storingen op en repareren uw zonnepanelen systeem. Het is goed om te weten dat we geen reparaties uitvoeren voor uw huidige zonnepanelen of omvormer(s). We vervangen de defecte producten.

Vraag gratis advies op maat aan!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur advies op maat

Is uw zonnepanelen systeem stuk? Wij lossen het probleem op.

Onderhoud

Met het onderhoud controleren we uw zonnepanelen systeem en bekabeling zowel binnen als buiten op slijtage. We lezen het systeem uit op foutcodes en lossen dit op.

Storingen oplossen

Zit er een storing in uw zonnepanelen systeem? We sporen de oorzaak van de storing op en bieden een passende oplossing, zodat uw systeem weer naar behoren functioneert.

Reparatie

We repareren zonnepanelen systemen door defecte onderdelen op te sporen en deze te vervangen. Het vervangende product zal goed samenwerken met uw huidige systeem.

Problemen met zonnepanelen oplossen

Problemen met zonnepanelen komen in de vorm van storingen en defecte zonnepanelen, omvormer(s) en onderdelen.

Als uw zonnepanelen systeem niet meer werkt, kunt u dit herkennen doordat de stroonopbrengst stilvalt. Dit kunt u controleren bij de slimme meter in de meterkast of de app die bij het systeem hoort.

Met de app kunt u op dagbasis controleren hoeveel stroom uw zonnepanelen opwekken. Afhankelijk van het systeem kunt u dit ook op paneelniveau inzien.

Ziet u dat de stroomopbrengst al een aantal dagen op 0 staat. Dan is de kans groot dat er een storing of defect in het systeem zit. 

In dit geval is het raadzaam om contact met ons op te nemen. Als het zonnepanelen systeem niet werkt, wekt u ook geen groene stroom op.

Hierdoor wekt u minder stroom op dan had gekund, waardoor het rendement op uw zonnepanelen afneemt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. 

Onderhoud en oplossen storing zonnepanelen

Vrijblijvend advies op maat