Over ons

Wilt u meer weten over Zonnepanelen Friesland? Wij staan voor kwaliteit, transparantie en een snelle levering. Hiernaast zijn wij een regionaal betrokken bedrijf die enkel werkzaam is in de provincie Friesland. Hieronder kunt u verder lezen over het verhaal achter het bedrijf.

Kom in contact met één van onze regionale werknemers door een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen of lees verder. 

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur advies op maat

Robert Wilbrink| Directeur

“Onze installatieteams zijn pas klaar wanneer onze klant tevreden is.”

Regionale betrokkenheid

Zonnepanelen Friesland is ontstaan vanuit het bedrijf Zonnepanelen Noord. Zonnepanelen Noord staat bekend om haar regionale betrokkenheid in Groningen en Drenthe en biedt een mate van service die ook alleen waar te maken is omdat ze alleen in de directe regio actief is.

Daar we de vraag naar betrouwbare zonnepanelen installateurs zien toenemen in de huidige energietransitie bieden we hetzelfde hoge niveau van service en dienstverlening ook in de provincie Friesland aan. Op deze manier kan Zonnepanelen Friesland ook de betrouwbare regionale zonnepanelen installateur voor u zijn.

Zoals we het thuis ook zouden willen

Naast het realiseren van veilige duurzame zonnepanelen installaties vindt Zonnepanelen Friesland het erg belangrijk dat er een nette oplossing opgeleverd wordt die ook voldoet aan alle actuele richtlijnen en regelgeving.

Wij werken met onze eigen mensen: Onze adviseur geeft u het beste advies in uw persoonlijke situatie waarbij rekening gehouden wordt met uw wensen en met toekomstige regelgeving voor zonnepanelen.

Onze adviseurs zijn technisch goed onderlegd waardoor uitdagingen op de dag van installatie vooraf bekend zijn. Op de dag van installatie zorgen onze eigen monteurs en installateurs ervoor dat er een nette oplossing afgeleverd wordt. Op de dag van installatie staan onze installatieteams altijd open voor overleg.

We installeren immers een installatie die voor de lengte van jaren aan uw woning verbonden is. Samen delen we de visie dat we al onze installaties zo opleveren zoals we dat thuis ook graag zouden willen. Ook na de installatie staat Zonnepanelen Friesland voor u klaar.

Regionale plaatsing in Friesland van zonnepanelen

Duurzame toekomst

De laatste jaren zien we de vraag naar een energie-onafhankelijke woning steeds verder toenemen. Zonnepanelen leggen de basis voor iedere woning om in de huidige energietransitie de stap van gas naar elektriciteit op een duurzame manier in te vullen.

De vraag naar (hybride) warmtepompinstallaties, airco units, overige elektrische verwarmingsoplossingen maar ook elektrisch rijden stijgt ieder jaar meer. Op deze manier dragen we allemaal ons steentje bij aan het behoud van het klimaat.

Tegelijkertijd bespaart u als consument natuurlijk direct maandelijks op uw energierekening wanneer het stijgende stroomverbruik deels of volledig gecompenseerd wordt door uw eigen zonnepanelen installatie.

Kunnen wij wat voor u betekenen?

Wilt u graag vrijblijvend een op maat gemaakt plan laten maken voor zonnepanelen op uw dak? Plan dan een adviesgesprek in via onze website of neem telefonisch contact op met ons kantoor in Heerenveen.

Werken in de snelgroeiende duurzaamheidsbranche?

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in een groeiende organisatie met oog voor persoonlijke ontwikkeling en een vrije werksfeer? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina. 

Robert Wilbrink

Robert Wilbrink

Eigenaar

Ik ben Robert Wilbrink. Ik ben mede eigenaar en oprichter van Zonnepanelen Friesland. Mijn passie voor slimme techniek in combinatie met mijn kennis over elektrische installaties geven mij de drive om iedereen in de regio te helpen aan een op maat gesneden duurzame energie oplossing voor thuis.

Terugverdientijd

5 jaar

Jaarlijkse besparing

€ 1000,-

Opbrengstgarantie

25 jaar

Onze werkwijze

Bij Zonnepanelen Friesland hebben we onze eigen visie op kwaliteit. Zo werken wij vanzelfsprekend volgens alle actuele richtlijnen. Hierbij kan u denken aan de manier waarop de zonnepanelen op uw woning bevestigd worden, de veiligheidseisen waarmee onze medewerkers op hoogt werken en de manier waarop wij uw zonnepanelensysteem installeren in uw elektrotechnische installatie.

Naast dat we ons altijd houden aan de regels en richtlijnen vereist zijn vanuit de NEN normeringen en overige overheidseisen vinden wij het erg belangrijk om een nette oplossing op te leveren. Wij zullen daarom altijd in overleg met u bepalen hoe de installatie in en op de woning geïmplementeerd gaat worden. Wanneer wij een zonnepanelensysteem opleveren willen wij kunnen zeggen dat we het zo gedaan hebben zoals we het in en op ons eigen huis ook zouden willen.

Inventarisatie

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek komt een van onze kundige adviseurs bij u langs. Onze adviseur zal, op basis van uw wensen, kijken wat de mogelijkheden voor een zonnepanelen installatie zijn in uw situatie. Hierbij denken onze adviseurs altijd met u mee in praktische en toekomstgerichte oplossingen.

Onze adviseur beoordeeld of uw dak geschikt is en of de benodigde zonnepanelen hier op passen. Daarnaast zal de adviseur beoordelen of u groepenkast direct geschikt is voor het plaatsen van een zonnepaneleninstallatie of dat hier nog aanpassingen aan verricht moeten worden.

Wanneer wij een zonnepaneleninstallatie plaatsen zal er altijd bekabeling vanaf de zonnepanelen naar (indien van toepassing) een centrale omvormer en vervolgens naar uw groepenkast aangelegd moeten worden. Hierbij houden wij rekening met de mogelijkheden in uw woning.

Onze adviseur kan u hier meer over vertellen en kan in de meeste gevallen een goede indicatie geven van de mogelijkheden hiervoor. Op deze manier voorkomen we verrassingen voor u en onze installatieteams op de dag van installatie.

Installatie

Omdat Zonnepanelen Friesland pas tevreden is als onze klant dat is, nemen onze installatieteams de hele dag de tijd voor het installeren van uw zonnepanelensysteem. Op de dag van installatie komen onze eigen gekwalificeerde zonnepanelenmonteurs samen met onze installateur bij u langs een nette installatie voor u te verrichten.

De installateur zal de locatie van een te plaatsen omvormer met u doornemen en zal uitleg geven over de werkzaamheden die hij zal uitvoeren met betrekking tot het elektrotechnische gedeelte van de installatie. Ondertussen nemen onze zonnepanelenmonteurs de tijd om de te plaatsen zonnepanelen logisch en netjes in te meten op uw dak. Hierbij wordt bijvoorbeeld ook rekening gehouden met het vrij houden van logische ruimte om eventueel in de toekomst extra zonnepanelen te plaatsen.

Uiteraard worden uw zonnepanelen zorgvuldig geplaatst en wordt hierbij rekening gehouden met actuele richtlijnen en regelgeving. Zodra het zonnepanelensysteem in werking is gesteld leggen we u uit hoe het systeem werkt.

Daarnaast maken we een account voor u aan zodat u ook via een app kunt volgen hoeveel stroom uw nieuwe zonnepanelensysteem al heeft opgewekt voor u. Uiteraard zullen we de locatie waar wij gewerkt hebben weer netjes achterlaten.

Oplevering

Na oplevering van uw zonnepaneleninstallatie hebben we graag nog even contact. We zijn altijd benieuwd of u tevreden bent met de installatie. Dit geeft u direct ook de mogelijkheid om eventuele vragen over de installatie te stellen.

Service

Ook na installatie staat Zonnepanelen Friesland voor u klaar. Heeft u een vraag over de werking van uw systeem, de app of de opbrengst van uw systeem? Wij zijn altijd bereikbaar tijdens onze openingstijden.

Zonnepanelen Friesland werkt uitsluitend met A kwaliteit materialen waardoor er kwalitatief hoogwaardige oplossingen opgeleverd worden. Mocht er toch ooit een storing in uw systeem optreden dan mag u een proactieve opstelling verwachten van ons.

Doordat wij uw systeem digitaal kunnen monitoren krijgen wij ook meldingen van uw omvormer wanneer er een afwijking in uw systeem geconstateerd is. Uiteraard geschiedt ook dit volledig met inachtneming van de huidige AVG wetgeving.

Vrijblijvend advies op maat