Zonnepanelen installeren

Laat zonnepanelen installeren op uw dak en profiteer van de voordelen van zonne-energie. Met een terugverdientijd van 5 jaar en een jaarlijkse besparing van gemiddeld €1200,- is het een winstgevende investering.

De installatie hoeft u niet zelf uit te voeren. Kiest u voor onze zonnepanelen? Dan zorgen onze erkende en vakkundige installateurs voor een gedegen installatie conform wet en regelgeving. 

Echte vakmensen die uw zonnepanelen installeren in één dag. Vraag advies op maat aan!

 

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

De voordelen van zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen te laten installeren begint u met het opwekken van uw eigen energie. Bij ons heeft u de onderstaande voordelen.

Kwaliteit

We installeren zonnepanelen met een hoog vermogen en rendement.

Energiebesparing

Doordat u uw eigen groene stroom opwekt, hoeft u hiet niet in te kopen.

Woningwaarde stijgt

Het energielabel neemt toe en de waarde van uw woning.

Duurzame toekomst

Met groene stroom stoot u minder CO2 uit, voor een duurzame toekomst.

Zonnepanelen laten installeren door een erkend installateur

Kiest u voor ons, dan kiest u voor een erkend installateur. We zijn een bewezen speler in de installatiesector en onze kwaliteit wordt erkend door belangrijke kwaliteitsorganisaties:

  • InstallQ
  • Techniek Nederland
  • Sterkin
  • QBISnl

Onze installateurs beschikken over de juiste opleidingen en certificeringen en leveren kwaliteit. Daarnaast trainen we onze mensen om de wensen van onze klanten te vertalen naar maatwerk oplossingen.

Omdat onze installateurs over een brede vakkennis beschikken, kunnen ze naast het installeren van zonnepanelen ook aanpassingen doen aan de meterkast.

Zonnepanelen moeten namelijk op hun eigen groep aangesloten worden om de veiligheid te garanderen. Om uw zonnepanelen op afstand te monitoren, zodat eventuele storingen direct worden opgelost, kunnen aanpassingen in de meterkast noodzakelijk zijn.

Onze erkende installateurs hebben jarenlange ervaring en weten voor elk situatie de juiste oplossing.

Zonnepanelen installeren

De stappen om zonnepanelen te installeren

1. Montagesysteem

De installatie begint met het monteren van het montagesysteem. Hierop worden de zonnepanelen geplaatst, zodat ze stevig vast zitten aan het dak.

2. Omvormer

De omvormer, ook wel inverter, plaatsen we in de buurt van de zonnepanelen. Zodat het gelijkstroom omgezet kan worden in wisselstroom.

3. Meterkast

Er wordt een kabel aangelegd vanaf de omvormer naar de meterkast. We controleren de meterkast en maken aanpassingen waar nodig.

4. zonnepanelen

De zonnepanelen worden aangesloten aan de omvormer en geplaatst op het montagesysteem. Het is tijd om uw eigen groene energie op te wekken.

Zonnepanelen installatie op een plat dak of schuin dak

Of u zonnepanelen laat installeren op een plat dak of schuin dak, maakt een groot verschil. In onze totaalservice nemen we het werk voor u uit handen en bepalen we de opstelling met het beste rendement.

  • Montagesysteem: op een plat dak worden de zonnepanelen op een frame geplaatst en verzwaard met ballast. Bij een schuin dak wordt gebruik gemaakt van speciale dakhaakjes die verbonden worden met een montagerails, bevestigd aan de dakconstructie.
  • Oriëntatie en hellingshoek: bij een plat dak kunt u de orientatie en hellingshoek van de zonnepanelen vaak vrij bepalen. Waardoor u ze perfect kunt plaatsen, voor een optimaal rendement. Bij een schuin dak is dit al bepaald en moet uitgerekend worden welke opstelling het meest winstgevend is.
  • Ruimtegebruik: zonnepanelen op een plat dak vormen meer schaduw. Hierdoor moeten ze verder uit elkaar geplaatst worden. Op een schuin dak kunnen de zonnepanelen aanzienlijk dichter op elkaar geplaatst worden.
zonnepanelen installatie op plat dak

Optimaal ontwerp voor rendement met een legplan

Voordat de zonnepanelen geplaatst en geïnstalleerd kunnen worden moet er een legplan komen. In het legplan wordt gekeken hoe het zonnestroom systeem geplaatst moet worden om zoveel mogelijk stroom op te wekken.

Als alle zonnepanelen een 20% hogere stroomopbrengst behalen, dan vormt dit een groot verschil op de totale stroomopbrengst. Daarom moet er op voorhand een ideaal ontwerp bepaald worden, zodat het hoogst mogelijke rendement behaald wordt.  

Maakt u zich hierover geen zorgen. Onze installateurs bereken het optimale ontwerp voor het dak van uw woning of bedrijf op voorhand. Dit wordt ook met u besproken in het advies op maat.

We leggen duidelijk uit waarom dit de beste optie. We kijken naar de oriëntatie richting het zuiden, westen, oosten of noorden. Maar nemen ook de haalbare hellingsgraad en schaduwvorming op de zonnepanelen mee. 

 

 

Installatie van zonnepanelen op schuin dak

Zonnestroom installatie uitbreiden door zonnepanelen bij te plaatsen

Naast een volledig nieuwe zonnestroom installatie, is het bijplaatsen van zonnepanelen ook mogelijk. Dit is voornamelijk handig als u de woning of het bedrijf verder wilt verduurzamen. Denkt u bijvoorbeeld na over een laadpaal of warmtempomp, dan zult u meer stroom nodig hebben om te voorzien in het stroomgebruik. 

In sommige gevallen kunnen er extra zonnepanelen aangesloten worden op dezelfde omvormer. Maar als de capaciteit van de omvormer het limiet heeft bereikt, dan moet er ook een extra omvormer geplaatst worden.

Hiernaast is het mogelijk om uw huidige zonnepanelen te vervangen door nieuwe modellen met een hoger vermogen. Dit wordt vaak uitgevoerd tegen de tijd dat de oude zonnepanelen hun levensduur hebben bereikt. 

Op voorhand bekijken onze zonnepanelen installateurs of er extra panelen aangelegd kunnen worden op het huidige systeem. Mocht dit niet mogelijk zijn dan leggen we ook uit waarom dit het geval is.

Zonnestroom systeem met bijplaatsing zonnepanelen

Veelgestelde vragen

 

Hoelang duurt het installeren van zonnepanelen?

Zonnepanelen worden doorgaans in één dag door ons geïnstalleerd. Als het een groter project betreft, meestal zakelijk, dan vertellen we duidelijk hoelang we nodig hebben om de zonnepanelen te installeren.

 

Mag ik zelf zonnepanelen installeren?

Ja, in principe mag u zelf zonnepanelen installeren. We raden het alleen niet aan omdat de garantie op zonnepanelen kan vervallen. Controleer ook bij je verzekering of eventuele schade door een foutieve installatie wordt verzekerd.

 

Wat kost het installeren van zonnepanelen?

Bij ons zijn de kosten voor het installeren van zonnepanelen meegenomen in de prijs van onze totaalservice. Als u uw eigen zonnepanelen wilt laten installeren, dan kunt u een offerte op maat aanvragen. We voeren alleen losse installaties uit als de planning het toelaat.

 

Moet mijn meterkast worden aangepast?

Conform de Nederlandse wet moet elke omvormer groter dan 600 watt aangesloten worden op een aparte groep. Als uw meterkast voldoende groepen beschikbaar heeft is een aanpassing niet nodig. Mochten er te weinig groepen zijn dan kan de meterkast uitgebreid worden. Dit regelen we allemaal voor u en we leggen duidelijk uit waarom we bepaalde keuzes maken. 

Vrijblijvend advies op maat