Waarom is Zonnepanelen Friesland geen lid van SGZE?

Zonnepanelen Friesland is een bedrijf wat kwaliteit, goede service en zekerheid voor de klanten hoog in het vaandel heeft staan. Desondanks hebben we ervoor gekozen om geen lidmaatschap aan te gaan bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE).

Wel worden we erkend door toonaangegevende kwaliteitsregisters zoals InstallQ, Techniek Nederland, QBISnl en Sterkin (De Echte Installateur). Dit zijn kwaliteitsregisters waarbij het bedrijf moet aantonen dat de installateurs over de juiste kennis, kwaliteiten en certificaten beschikt. 

Bij de SGZE is dit in mindere mate aanwezig, waardoor het in mindere mate een indicator is van een kwalitatieve installateur. Nu kijken we naar de hoge prijzen die gevraagd worden door de Stiching Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE). 

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

De kosten voor een SGZE lidmaatschap wegen niet op tegen de voordelen

Om als bedrijf aangesloten te worden bij de SGZE moeten we als bedrijf gemiddeld €200 per zonnepanelen installatie afdragen. U hoort het goed, geen maandelijkse abonnement, maar een behoorlijk hoog bedrag per installatie. Dit houdt in dat we de prijs voor onze zonnepanelen installaties moeten verhogen. Uiteraard is dit nadelig voor u, als onze klant, omdat u dan voor hetzelfde meer moet betalen.

Als het zo was geweest dat een SGZE lidmaatschap voldoende aantoonbare voordelen zouden opleveren voor onze klanten, dan zouden we lid zijn. Maar dit is niet het geval. In de basis zijn de kosten voor een lidmaatschap aan de hoge kant. Terwijl vele voordelen die geboden worden, al standaard door ons geboden worden. Hieronder leggen we de verschillende voordelen van een SGZE lidmaatschap uit en redeneren waarom wij deze voordelen al bieden.

De Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE) biedt een aanbetalingsgarantie.

Als u als consument een zonnepanelen installatie aanschaft bij een bedrijf die is aangesloten bij de SGZE, kunt u gebruik maken van de aanbetalingsgarantie. Dit houdt in dat u recht heeft op een vergoeding, als u een aanbetaling heeft gedaan en de zonnepanelen installateur in de tussentijd failliet gaat. Uiteraard is dit gebonden aan regels, waardoor u maximaal €3000,- van de aanbetaling vergoed krijgt. Van het totale bedrag wat u aanbetaald heeft, krijgt u maximaal 30% vergoed. Dit houdt in dat als u €5000 heeft aanbetaald, het garantiefonds een bedrag van €1500 vergoed. 

Een gezond bedrijf zoals Zonnepanelen Friesland, vraagt geen aanbetaling aan zijn klanten. Op voorhand komen we een vaste prijs overeen, waarvoor we een hoogwaardig zonnepanelen systeem leveren, monteren en installeren. Pas nadat de zonnepanelen zijn geplaatst, aangesloten en werken ontvangt u van ons de factuur. U hoeft dus geen aanbetaling te doen, omdat alles netjes achteraf betaald wordt. Daarom haalt u geen exta voordelen uit de aanbetalingsgarantie van SGZE. 

De SGZE geeft de garantie voor fabrieksgarantie

De Stiching Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE) geeft aan dat bij lidmaatschap, de consument de garantie heeft gebruik te kunnen maken van de fabrieksgarantie. Maar zoals de naam al aangeeft wordt fabrieksgarantie gegeven door de producent van de zonnepanelen, omvormer(s) en aansluitmaterialen en niet SGZE. Ze garanderen dus alleen dat u hier gebruik van kunt maken en dit is bij Zonnepanelen Friesland ook het geval. 

Standaard kunt u namelijk gebruik maken van de fabrieksgarantie, tenzij de voorwaarden van de producent niet nagekomen worden. In vele gevallen eisen de producenten dat de zonnepanelen geïnstalleerd worden door een erkend installateur. Zonnepanelen Friesland is een erkend installateur en alle installaties worden uitgevoerd door installateurs die beschikken over de juiste kennis, opleidingen en certificaten. Hierdoor behoudt u standaard het recht op fabriesgarantie bij installaties door Zonnepanelen Friesland. Daarom biedt ook de garantie op fabrieksgarantie geen extra voordelen ten opzichte van onze standaard voorwaarden. 

De SGZE biedt bemiddeling bij conflicten met een geschillencomissie

Als u zonnepanelen afneemt bij een zonnepanelen installateur dan kan het voorkomen dat u in conflict raakt met het bedrijf. Als de zonnepanelen installateur dan aangesloten is bij de SGZE, dan kunt u de communicatie rondom dit conflict overdragen aan het garantiefonds. Om de communicatie rondom het conflict over te dragen dient u een klachtenformulier in te vullen. 

Bij Zonnepanelen Friesland is onze hele dienst erop ingericht zodat we kwaliteit leveren en geen fouten maken. Daarom werken we met gecertificeerde installateurs die werken conform wet en regelgeving en voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen die we intern stellen. 

Mochten we wel fouten maken, dan zorgen we ervoor dat dit adequaat wordt opgelost. Hiervoor is geen geschillencomissie nodig. We handelen in het voordeel van onze klant en zorgen ervoor dat u tevreden bent. Mocht u dus ontevreden zijn voor wat voor reden dan ook, neem dan contact met ons op. Dan komen we er samen uit.

Vrijblijvend advies op maat