Laadpaal installateur

Wilt u de elektrische auto bij huis of bij uw bedrijf opladen? Laat dan één of meerdere laadpalen installeren met een terugverdientijd tussen de 1 en 3 jaar. 

We zijn een erkend laadpaal installateur van het merk Zaptec. Uitgeroepen tot het beste merk voor laadpalen in Noorwegen en Zweden. Echte degelijkheid dus. Voordelig geprijsd, hoge prestaties en gebouwd voor een lange levensduur.

Kies voor zekerheid en laat uw laadpaal installeren door onze erkende en gecertificeerde laadpaal installateurs. Vraag gratis advies op maat aan!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur advies op maat

Wij zijn uw erkend laadpaal installateur

Vrijblijvend advies

Onze laadpaal installateurs geven een eerlijk en gedegen advies op maat. Zo ontvangt u een laadpaal installatie die perfect aansluit bij uw woning of bedrijfspand.

Erkend installateur

De installatie wordt altijd uitgevoerd door een erkend en vakkundig laadpaal installateur. Hiermee wordt de kwaliteit en betrouwbaarheid gegarandeerd voor de lange termijn.

Veiligheid en wetgeving

We installeren laadpalen conform de voorschriften gesteld in de wet- en regelgeving. Hiermee voorkomen we storingen, brandgevaar en andere veiligheidsrisico’s.

Laadpaal installateur

Laadpaal voor thuis installeren

De Zaptec Pro is de ideale 22kW laadpaal voor thuis. Laad uw elektrische auto op met het groene stroom van uw zonnepanelen en rij praktisch gratis.

Voordelen:

 • Prijswinnend design: De laadpaal is kleiner dan een Ipad en weegt minder dan 1,3 kilo. Het moderne, compacte design is winnaar van de Red Dot Design Award.
 • 5 jaar garantie: met een laadpaal ontwikkeld in Noorwegen en Zweden haalt u echte degelijkheid in huis. Daarom krijgt u standaard 5 jaar fabrieksgarantie.
 •  Voordelig laden: met de ECO-modus vindt het systeem automatisch de laagste elektriciteitstarieven in het dynamische energiecontract.
 • Werkt met alle EV’s: het maakt niet uit welke elektrische auto u rijdt, de laadpaal werkt.
 • Modulair: Op één installatie kunnen drie laadpalen geïnstalleerd worden, zodat u thuis drie auto’s kunt opladen.

Als erkend laadpaal installateur kunnen we binnen een dag een laadpaal voor thuis installeren. We informeren u vrijblijvend over de mogelijkheden.

Terugverdientijd

1-3 jaar

Besparing

+/- €0,10 per KM

Levensduur

5 jaar

Zakelijke laadpaal installatie

Zakelijke laadpaal installatie

Naast een laadpaal voor thuis, installeren we ook zakelijke laadpalen bij parkeerplaatsen en bedrijven. Met de Zaptec Pro zakelijk, kunt u eenvoudig opschalen van één tot duizend laadpalen.

Allemaal geïnstalleerd door een erkend laadpaal installateur, zodat u naast een gedegen intallatie ook geniet van optimale service. Hiermee bent u verzekerd van laadpalen met optimale prestaties en eventuele storingen worden snel opgelost.

Voordelen (ook voor particulier, maar belangrijker voor zakelijke aansluitingen):

 • Dynamic Load Balancing: het stroom wordt nauwkeurig verdeeld over de elektrische vooertuigen en afgestemd op basis van de laadbehoefte. Geen laadpaal gebruikt meer energie dan nodig.
 • Fasebalanceringstechnologie: het stroomgebruik wordt verdeeld over 3 fases in de meterkast om overbelasting tegen te gaan. Hiernaast zorgt het voor een hoger vermogen, waardoor u meerdere voertuigen snel en efficiënt kunt opladen.
 • Alle eerder benoemde voordelen

Als erkend laadpaal installateur zorgen we voor een gedegen laadinfrastructuur, waardoor u zorgeloos en voordelig zakelijk kunt laden.

Laadpaal “openbaar” maken voor extra inkomsten

Zowel particuliere als zakelijke laadpaal installaties kunnen “openbaar” gemaakt worden. Dit houdt in dat de laadpaal beschikbaar wordt voor het publiek en andere mensen hun auto bij uw laadpaal kunnen opladen.

Als iemand de auto oplaadt bij uw laadpaal, dan moeten ze hiervoor betalen. Het tarief kunt u zelf vaststellen zodat er winst gemaakt wordt. Hierdoor kan er meer geld verdiend worden, waardoor de terugverdientijd, die al laag is, nog lager uitvalt. 

Hiervoor dienen wel aanpassingen gemaakt te worden in de backoffice. Onze laadpaal installateurs ontzorgen u volledig door de backoffice naar wens in te stellen, als u dit wenst. Hierdoor wordt de laadpaal dus publiekelijk beschikbaar en kunnen externen de auto opladen. Het geld wat betaald wordt, wordt automatisch verrekend, zonder dat u hiervoor iets hoeft te doen. 

Laadpaal bij huis

Waarom een laadpaal bij huis laten installeren?

Een laadpaal bij huis laten installeren is niet duur, verdient zichzelf snel terug en u kunt altijd met een volgeladen auto wegrijden.

 • Voordelig thuisladen: een elektrische auto opladen bij een publieke laadpaal kan in de kosten lopen. Sommige aanbieders vragen absorditant hoge bedragen en soms zelfs start- of sessiekosten. Thuis kunt u de auto opladen met het voordelige thuistarief voor stroom. Hierdoor bespaart u aanzienlijk.
 • Gratis opladen met zonnepanelen: heeft u stroom over van uw zonnepanelen? Dan kunt u de auto gratis opladen met het groene stroom wat u zelf heeft opgewekt. Dat is pas voordelig, maar ook ontzettend duurzaam.
 • Altijd kunnen opladen: met een laadpaal bij huis hoeft u nooit meer eindeloos rond te rijden op zoek naar een oplaadpunt. Thuis kunt u de auto opladen, waardoor u altijd met een volle accu op pad gaat.

Kies voor kwaliteit, voordelige prijzen en goede garantievoorwaarden. Kies ons als uw erkend laadpaal installateur.

Zaptec app voor laadpaal installatie

Laadpaal kopen, inclusief installatie

Bij ons kunt u voordelig één of meerdere laadpalen kopen, inclusief levering, montage en installatie. De werkzaamheden worden uitgevoerd door onze eigen erkende laadpaal installateurs, waardoor u verzekerd bent van kwaliteit en optimale prestaties.

We installeren laadpalen die verbonden zijn met het internet, waardoor u alles eenvoudig in de app kunt regelen. 

Onze totaalservice:

 1. Vrijblijvend advies op locatie
 2. Vrijblijvende offerte op maat met één vaste prijs voor alle werkzaamheden
 3. Aankoop van de laadpaal
 4. Bekabeling aanleggen vanaf de meterkast (als nodig kabelsleuven graven)
 5. Levering, montage en installatie
 6. Installatie van de app en tekst en uitleg
 7. Alles wordt netjes opgeruimd

Daarnaast zijn we uw vaste aanspreekpunt voor onderhoud of het oplossen van eventuele storingen. Kies voor een gedegen laadpaal installatie door een erkend laadpaal installateur. Laat u vrijblijvend informeren door een expert.

Laadpaal installateur installeert app

Laadpaal installateur voor 1-fase en 3-fase laadpalen

We zijn laadpaal installateur voor een 1-fase laadpaal of 3-fase laadpaal. Het maakt niet uit of u een 1-fase of 3-fase meterkast heeft, onze laadpaal werkt in beide gevallen.

Met een vermogen van 22kW valt de laadpaal in de hoogste klasse voor 3-fase laadpalen. Hiermee haalt u de hoogst mogelijke laadcapaciteit in huis voor uw elektrische auto.

Maar als uw meterkast, of de elektrische auto dit niet aan kan, dan wordt het vermogen automatisch verminderd. Dit maakt de Zaptec laadpaal geschikt als 1-fase laadpaal en 3-fase laadpaal.

Daarnaast kunnen onze laadpaal installateurs ook aanpassingen maken in de meterkast. Er kunnen bijvoorbeeld extra groepen toegevoegd worden, maar de meterkast kan ook gereed gemaakt worden voor 3-fase. Dit is nodig zodat de netbeheerder vervolgens de meterkast kan ombouwen naar een 3-fase meterkast.

Veelgestelde vragen

 

Wat is de terugverdientijd van een laadpaal installatie?

De terugverdientijd van een laadpaal installatie ligt tussen de 1 en 3 jaar. Dit is voor een groot gedeelte afhankelijk van hoeveel u rijdt. Hoe meer kilometers u maakt, hoe sneller u de laadpaal heeft terugverdiend. Maar de terugverdientijd versnelt ook als u meer gebruik maakt van het groene stroom van uw zonnepanelen.

Een Tesla gebruikt gemiddeld 0,175 kWh per kilometer. Een kWh stroom kost nu ongeveer €0,30 per kWh. Een kilometer rijden op stroom kost dus €0,0225.

De benzineprijs ligt op €2,00 per liter en we rijden 1/16, dus betalen we €0,125 per kilometer. U bespaart dus meer dan €0,10 per kilometer die u rijdt. Rijdt u op jaarbasis 15.000 kilometer dan kunt u €1500 per jaar besparen.

Gaat u met het groene stroom van uw zonnepanelen opladen? Dan betaalt u geen inkoopkosten voor het stroom, waardoor u extra bespaart.

 

Wat kost een laadpaal met installatie?

Een laadpaal met installatie hoeft niet veel te kosten, maar toch zijn de kosten afhankelijk van de benodigde werkzaamheden.

Daarom komen we graag langs op locatie voor advies op maat, zodat we de juiste prijs kunnen geven. Als er aanpassingen aan de meterkast nodig zijn, of er moeten lange kabelsleuven gegraven worden, dan kost het iets meer.

 

Wat zijn de voordelen van een erkend laadpaal installateur?

Bij een erkend laadpaal installateur weet u zeker dat het werk uitgevoerd wordt door een expert. Een laadpaal krijgt te maken met hoge voltages en krachtstroom, waardoor er kans is op brandschade en andere veiligheidsrisico’s.

Door dit werk uit te laten voeren door een ervaren laadpaal installateur, voorkomt u problemen in de toekomst. Het systeem wordt doorgetest en de juiste controles worden uitgevoerd, zodat u zekerheid heeft.

Daarnaast geniet u van goede garantievoorwaarden, vakwerk en bent u verzekerd van behoud van fabrieksgarantie op uw laadpaal. Installeert u de laadpaal zelf en er gaat iets fout, dan kan de fabrikant nog wel eens lastig gaan doen. 

Vrijblijvend advies op maat