Airco Installateur

We zijn een erkend airco installateur en installeren duurzame airconditionings waarmee u zowel kunt verwarmen als verkoelen.

Met een airco kunt u duurzaam het huis, of uw bedrijfspand verwarmen op basis van elektriciteit. Gemiddeld ligt het energieverbuik op 1 kWh per uur om te verwarmen.

Daarnaast zijn we airco installateur van toonaangevende merken zoals Mitsubisi, Daikin, Gree en LG. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend advies op maat aan!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur advies op maat

Wij zijn uw erkend airco installateur

BLR 100 certificering

Als bedrijf beschikken we over de BLR 100 certificering. Dit houdt in dat we een erkend airco installateur zijn en mogen werken met F-gassen, zoals fluoorkoolwaterstoffen in airco’s.

Behoud van fabrieksgarantie

Een duurzame airco moet geïnstalleerd worden door een gecertificeerd airco installateur. Fabrikanten stellen dit als eis om aanspraak te maken op de fabrieksgarantie.

Jaarlijks onderhoud

Voor een duurzame airco moet één keer per jaar onderhoud uitgevoerd worden door een airco installateur. We voeren ook het onderhoud uit, zodat u alles mooi onder één dak heeft.

Laadpaal installateur

Airco installatie met een totaalservice

We leveren airco installaties voor particulieren en bedrijven met onze totaalservice. Het ontzorgen van onze klanten en het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

Onze airco installateurs beschikken over goed gevulde werkbussen met het juiste gereedschap. Hierdoor kan het werk kwalitatief en conform wet- en regelgeving uitgevoerd worden. 

Onze totaalservice

 1. Vrijblijvend advies op maat
 2. Scherp geprijsde offerte voor een uitstekend rendement
 3. Aankoop van de duurzame airco en montagematerialen
 4. Levering op locatie
 5. Montage en installatie
 6. Analyse en testen voor optimale prestaties en levensduur
 7. Uitleg over de werking en alles wordt netjes opgeruimd
 8. Onderhoud (optioneel)

Investeren in een airco doet u voor de lange termijn. Laat het werk daarom uitvoeren door een ervaren airco installateur, zodat u voor de lange termijn zekerheid heeft. 

Terugverdientijd

1-3 jaar

Besparing

+/- €0,10 per KM

Levensduur

5 jaar

Zakelijke laadpaal installatie

Wat kost een airco inclusief installatie?

De kosten voor de installatie van een airco variëren op basis van uw wensen. Daarom komen we eerst langs op locatie voor een vrijblijvend advies op maat en om uw wensen te bespreken. Vervolgens ontvangt u een scherp geprijsde offerte met een vaste prijs voor alle werkzaamheden.

De kosten voor een airco variëren op basis van:

 1. Het gewenste aantal binnen- en buitenunits
 2. Benodigde aantal meters aan leidingwerk
 3. Het merk, model en het gewenste vermogen
 4. Doorvoer door een standaard muur of beton?
 5. Aanpassingen aan de meterkast en meer

De kosten voor de werkzaamheden met F-gassen, de afstandsbediening en het instellen en optimaliseren van de airco zitten standaard verwerkt in onze prijs.

Hierdoor krijgt u niet te maken met onverwachte kosten, die achteraf berekend worden. Maar heeft u zekerheid over de prijs, waarvoor een kwalitatieve airco geïnstalleerd wordt door een erkend airco installateur.

Hoe gaat een airco plaatsen in zijn werk?

Alle stappen voor het plaatsen van een airco worden zorgvuldig gepland door onze airco installateurs. Uiteraard gebeurt alles in goed overleg, zodat er niks gebeurt zonder uw goedkeuring.

1. Ontwerp voor binnenunit, buitenunit en legroute

De airco installateur begint met het ontwerp voor de binnen- en buitenunit en de legroute voor de bekabeling.

Binnenunit:

 • De ideale locatie wordt bepaald om de ruimte goed te kunnen verwarmen en verkoelen.
 • We houden rekening met de plek waar u zit, zodat de luchtstroom uw comfort niet vermindert.
 • De airco wordt geplaatst op een plek waar geen luchtstroom is van uw raam of deur. Hierdoor kan het systeem optimaal verwarmen of verkoelen.

Buitenunit:

 • De buitenunit kan op het dak of de grond geplaatst worden, maar kan ook met beugels aan de muur bevestigd worden.
 • In de ideale situatie wordt de buitenunit lager dan de binnenunit geplaatst, zodat het condenswater naar buiten loopt.
 • Het is belangrijk dat de buitenunit op een plek staat waar een luchtstroom is van voldoende schone lucht.

De ideale posities voor de units en de legroute voor de bekabeling worden gezamenlijk met u bepaald.

2. Montage van de binnen- en buitenunit

Nu de positie is bepaald zal de airco installateur de binnen- en buitenunit op de gewenste positie plaatsen. De buitenunit wordt bevestigd of geplaatst met geluidsdempende materiaal, zodat de trillingen en het geluid minimaal zijn.

Het geluid van de buitenunit zal hierdoor heel erg meevallen. Vindt u het geluid toch nog te aanwezig? Dan kunnen we een geluidswerende omkasting maken, om het geluid verder te dempen.

3. Bekaling, leidingen en stroomvoorziening aanleggen

De legroute is in stap 1 al bepaald. Maar nu wordt de bekabeling, koelmiddelleidingen, de afvoer en de stroomvoorziening aangelegd. Hiervoor kunnen we een doorvoer maken in de muur, zodat de kabels van de buitenunit direct de woning ingaan. We zorgen er altijd voor dat de bekabeling en leidingen netjes weggewerkt worden. De kabels aan de buitenzijde worden netjes weggewerkt met kabelgoten, voor een nette aanblik.

4. Systeem aanzetten, optimaliseren

Als alles is aangesloten, wordt het systeem geactiveerd. Vervolgens zal de airco installateur het apparaat correct instellen, doortesten en optimaliseren, voor optimale prestaties. Hierdoor kan het systeem zo efficiënt mogelijk verwarmen en verkoelen, waardoor u maximaal bespaart op de energierekening.

5. Uitleg aan de klant

Het is voor ons vanzelfsprekend dat we ruim de tijd nemen om alles uit te leggen. De airco installateur gaat even met u zitten om alle verschillende functies door te nemen. Hiernaast krijgt u uitleg over hoe de verschillende functies geactiveerd kunnen worden. Mocht er na de uitleg nog iets onduidelijk zijn, dan kunnen we nog een keer langskomen of het telefonisch doornemen. 

Laadpaal bij huis

Airco installateur voor Mitsubishi, Daikin, Gree en LG 

We zijn erkend airco installateur voor de merken Mitsubishi, Daikin, Gree en LG. Dit zijn allemaal toonaangevende merken, die airco’s produceren met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Hiermee haalt u kwaliteit in huis met optimale prestaties om energieefficiënt te verwarmen en verkoelen, voor een voordelige prijs.

Daarnaast hanteren de merken ook standaard goede garantievoorwaarden, wat altijd een goede indicator is voor de kwaliteit en verwachte levensduur.

Garantietermijnen per merk voor airco’s:

 • Mitsubishi: 5 jaar garantie
 • Daikin: 5 jaar garantie met de mogelijkheid om 5 jaar garantie bij te kopen
 • LG: 5 jaar garantie
 • Gree: 3 tot 5 jaar garantie afhankelijk van het model

Wilt u liever een ander merk laten installeren door onze airco installateurs? Dat is ook mogelijk. We zijn gecertificeerd om alle merken airconditioning te plaatsen, installeren en onderhouden. Vraag hiervoor gratis advies aan!

Wat zijn de voordelen van een duurzame airco installatie?

Minder gas gebruiken

Veel mensen gebruiken de moderne, duurzame airco om minder gas te gebruiken. De airco verwarmt de ruimte waar u vaak bent, zodat de centrale verwarming niet aan hoeft.

Combineer met zonnepanelen

Onze airco installateur kan naast een airco ook zonnepanelen plaatsen. Met deze combinatie kunt u praktisch gratis het huis verwarmen en verkoelen voor een perfect binnenklimaat. 

Energiezuinig

Een duurzame airco, met lucht-lucht warmtepomp kan energiezuinig verwarmen en verkoelen. Voor 1 kWh aan stroom produceert het gemiddeld voor 4 kWh aan warmte. 

Zaptec app voor laadpaal installatie

In welke ruimtes een airco plaatsen?

Onze airco installateurs hebben ondertussen zoveel airco’s geplaatst, dat we precies weten welke ruimtes populair zijn.

Populaire ruimtes voor airco’s:

 • Woonkamer: een airco wordt hier vaak geplaatst zodat de belangrijkste meest gebruikte ruimte van het huis verwarmd wordt. Hierdoor hoeft de centrale verwarming niet aan, tenzij het vriest, waardoor er aanzienlijk wordt bespaart op het gasverbruik.
 • Slaapkamer: een heerlijk binnenklimaat in de slaapkamer zorgt voor een goede nachtrust. Tijdens warme zomerdagen is de kamer heerlijk koel en in de winter kun je de kamer verwarmen.
 • Werkkamer of kantoor: de juiste temperatuur in de werkkamer is belangrijk om je goed te kunnen concenteren op je werk. Daarnaast hoef je niet het hele huis te verwarmen, als je toch alleen in de werkkamer bent.

Onze airco installateurs kunnen ook een multi split airco installeren. Dan kunt u meerdere binnenunits aansluiten op één buitenunit, zodat u meerdere ruimtes kunt verwarmen en verkoelen.

Vrijblijvend advies op maat